CIRCO Track Rotterdam

Circulaire kansen voor infrastructuur en straatmeubilair

In Rotterdam wordt jaarlijks zo’n 40 km aan ondergrondse infrastructuur vervangen. Een enorme opgave waar veel materialen en producten worden verbruikt en afgedankt. Binnen deze vervangingsopgave schuilen ecologische en economische kansen voor alle partijen; van opdrachtgever tot uitvoerder tot bewoner. Efficiënter omgaan met grondstoffen en hergebruik van materialen biedt bijvoorbeeld kansen op kostenbesparing. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. We moeten op weg naar een circulaire economie!

De hele straat moet open om deze infrastructuur te repareren of vervangen, dit biedt enorme potentie voor een circulaire en klimaatbestendige herinrichting van de openbare ruimte in lijn met de centrale thema’s van de ’’Rotterdamse stijl’’. Kunnen daar zaken worden hergebruikt? Denk aan rvs- en aluminium parkeerpaaltjes, fietsnietjes, speeltoestellen en lantaarnpalen. Welke structuren zijn mogelijk om de
stad groener en klimaatadaptief te maken?

Kansen spotten en oogsten in 3-daags ontwerpproces

Onder begeleiding van professionele trainers wordt met alle betrokken partijen uit de keten, van opdrachtgever tot uitvoerder, gekeken hoe we de Rotterdamse ondergrondse en bovengrondse inrichting circulair en toekomstbestendig kunnen maken. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Voor wie?

  • Partijen die betrokken zijn bij onderhoud van de (ondergrondse)
    infrastructuur
  • Partijen die betrokken zijn bij de vervanging van (ondergrondse)
    infrastructuur
  • Partijen die betrokken zijn bij de her-inrichting van publieke ruimtes
  • Bedrijven met oplossingen voor de materialen die vrijkomen
  • De opdrachtgever (Gemeente)

Van elk bedrijf doen twee personen mee. Iemand met productkennis, bijvoorbeeld een productmanager, ontwikkelaar of ontwerper. En iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent. 

De kosten voor deelname zijn €1000,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. Er is plek voor 12 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Meer informatie over CIRCO Track lees je in de flyer: 

Gepubliceerd: